Παραλίες

Η περιοχή της Τριφυλλίας έχει μεγάλο αριθμό από παραλίες κάθε μία από τις οποίες έχει υπέροχα χαρακτηριστικά. Οι παραλίες που βρίσκονται σε κοντική απόσταση από το Μεγάλο Κάμπο και θεωρούνται απαράμιλλης ομορφιάς είναι:

Λαγκούβαρδος

Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες στην ελλάδα για θαλάσσια σπορ και ειδικά σερφ. Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από το Μεγάλο Κάμπο.
Lagkouvardos is only 10 minutes by car away from Megalos Kampos and offers a beautiful scene and an area to relax.

Βρωμονέρι

Η παραλία Βρωμονερίου είναι η επιλογή των κατοίκων που μένουν στα χωριά γύρω της καθώς προσφέρει ένα όμορφο τοπίο με γρήγορη πρόσβαση. Η πρόσβαση στην αμμώδη παραλία γίνεται με σκαλιά. Το όνομα έχει παρθεί από τις πηγές νερού που ξεχειλίζουν από τους βράχους γύρω της.

Χρυσή Άμμος – Μάτι

Όπως λέει και το όνομά της η παραλία αυτή αποτελείται από χρυσή άμμο, και το μήκος της είναι πολύ μεγάλο. Κάπου στο μέσον της παραλίας θα βρείτε χώρο για beach volley και μέρος για να αγοράσετε αναψυκτικά. Αντίστοιχα υπάρχουν και σημεία με μεγαλύτερη ησυχία και λιγότερο κόσμο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε χελώνες καρέτα-καρέτα που βγαίνουν στην ακτή για να γεννήοσυν. Προσφέρονται επίσης σε συγκεκριμένα σημεία θαλάσσια σπορ (surfing, canoeing, kite, water skiing, jet-skiing).

Βοϊδοκοιλιά

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Σε ένα μικρό κόλπο, με θάλασσα με γαλαζοπράσινα νερά, περιτριγυρισμένο από χρυσή αμμουδιά και ένα καταπράσινο τοπίο βρίσκεται η παραλία βοϊδοκοιλιάς. Δεν είναι οργανωμένη σαν παραλία και έχει ενταχθεί στη ζώνη Νατούρα, παραμένει ένα μέρος για να απολαύσετε ένα μοναδικό τοπίο.

Γιάλοβα

Αν θέλετε να κολυμπήσετε σε ένα μέρος που θα σας θυμίζει κάτι από καρτ ποστάλ τότε η Γιάλοβα είναι το ιδανικό μέρος. Βρίσκεται στον κόλπο του Ναυαρίνου και θα λατρέψετε το τοπίο και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Είναι ιδανική για Οικογένειες και ζευγάρια που θέκλουν κάτι ήσυχο και ήρεμο.

Άη Λαγούδη

Η πιο αγαπημένη παραλία της περιοχής της Κυπαρισσίας είναι η παραλία Αη Λαγούδη. Είναι οργανωμένη παραλία με πολλούς μικρούς κόλπους και προσφέρει δυνατότητα ακόμα και σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να απολαύσουν το μπάνιο τους. Διαθέτει πολλά εστιατόρια και καφέ όπως επίσης και ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πληροφορίες από marathopolis.com και mythicalpeloponnese.gr/